Aktiivista fysioterapiaa

Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapia on kokonaisvaltaista ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa fysioterapiaa, jonka tavoitteena on edistää raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten terveyttä ja hyvinvointia. Olipa synnytyksestä kuukausi tai vuosia, äitiysfysioterapeuttina voin auttaa sinua voimaan paremmin. Äitiysfysioterapia on hyödyksi jo raskaana ollessasi, jolloin saat helpotusta kipuihin, henkilökohtaista ohjausta raskausajan harjoitteluun ja synnytykseen valmistautumiseen.

Urheilufysioterapia ja tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia

Sattuuko olkapäähän treenatessa tai työssä? Vaivaako selkäkipu aina juoksulenkin jälkeen? Miksi polveen sattuu, kun kyykistyt? Varaa aika urheilufysioterapiaan, niin otetaan yhdessä selvää! Urheilufysioterapian tavoitteena on edistää aktiiviliikkujien ja urheilijoiden terveyttä. Siinä keskitytään liikunnassa ja urheilussa ilmenevien vammojen ennaltaehkäisyyn, kuntoutukseen ja hoitoon - yksilöllisesti, kokonaisvaltaisesti ja lajin vaatimukset huomioiden.

Lantionpohjan fysioterapia

Fysioterapialla on tärkeä rooli erilaisten lantionpohjan toimintahäiriöiden kuntoutuksessa ja ennaltaehkäisyssä. Lantionpohjan toimintahäiriöitä ovat mm. virtsankarkailu, ulostamisvaikeudet, lantion alueen kiputilat ja gynekologiset laskeumat. Naisilla toimintahäiriöt ovat yleisempiä raskauksien, synnytysten ja hormonaalisten muutosten vuoksi.

Minusta

Olen pesäpalloileva fysioterapeutti ja kahden lapsen äiti. Fysioterapeuttina haluan auttaa sinua ymmärtämään kehoasi paremmin – näin pysyvät muutokset ovat mahdollisia. Tarjoan sinulle työkaluja oman kehosi huoltamiseen, vammojen ennaltaehkäisyyn ja tehokkaaseen mutta turvalliseen treeniin. Tärkeitä elementtejä fysioterapiassani ovat hengitys ja rentoutumisen opettelu - toisaalta myös optimaalisen kuormitustason löytäminen ja lihasvoiman treenaaminen. Minulla on vuosien kokemus äitiysfysioterapiasta ja osallistun aktiivisesti alan kehittämiseen Suomessa. Yksilöfysioterapian lisäksi ohjaan äiti-vauvaliikuntaa (www.umayogi.com), pidän kursseja ja workshopeja raskaana oleville ja synnyttäneille sekä avustan pesäpalloilijoiden fysiikkavalmennuksessa.

Olen Suomen Äitiysfysioterapeutit ry:n perustajajäsen ja hallitusaktiivi. Yhdistyksemme tavoitteena edistää kaikkien äitien terveyttä ja hyvinvointia raskausaikana ja synnytyksen jälkeen. Toivomme, että joskus tulevaisuudessa fysioterapiapalvelut olisivat kaikkien äitien saatavilla automaattisesti raskausaikana ja synnytyksen jälkeen.

Pidän yllä ammattitaitoani osallistumalla säännöllisesti koulutuksiin useamman kerran vuodessa. Seuraan aktiivisesti alamme tuoreimpia trendejä ja perehdyn tutkimuksiin myös vapaa-ajallani. Fysioterapeuttina en usko jonkin tietyn menetelmän tai suuntauksen ylivertaisuuteen vaan yhdistän työssäni eri koulutusten antia. Tärkeintä työssäni on osata analysoida asiakkaan liikettä ja kehoa sekä ymmärtää ihmistä kokonaisuutena. Jos sinulla on olkapää kipeä, en arvioi ja testaa olkapäätä vaan ihmistä, jolla on kipua olkapäässä.

Äitien, urheilijoiden ja aktiiviliikkujien parissa työskentely on äärimmäisen palkitsevaa, koska asiakkaani ovat yleensä hyvin motivoituneita oppimaan kehostaan lisää ja valmiita tekemään töitä muutoksen eteen. Parhaimpia hetkiä työssäni ovat ne, jolloin huomaan, että olen saanut asiakkaan ymmärtämään kehoaan ja liikkumistaan paremmin.

Tervetuloa vastaanotolleni Espoon Niittykumpuun! Jos haluat treenivinkkejä tai poimintoja fysioterapian uusimmista tuulista, seuraa minua Instassa (fysioheli) ja Facebookissa (Fysioterapeutti Heli Harsunen)!

Palvelut