Aktiivista fysioterapiaa

Fysioterapiaa kaikenikäisille äideille ja odottajille - äitiysfysioterapia

Olipa synnytyksestä kuukausi tai vuosia, äitiysfysioterapeuttina voin auttaa sinua voimaan paremmin. Äitiysfysioterapia voi olla hyödyksi jo raskaana ollessasi, jolloin saat helpotusta kipuihin ja henkilökohtaista ohjausta raskausajan harjoitteluun.

Fysioterapiaa liikkuville ihmisille ja urheilijoille - urheilufysioterapia

Sattuuko olkapäähän treenatessa tai työssä? Vaivaako selkäkipu aina juoksulenkin jälkeen? Miksi polveen sattuu, kun kyykistyt? Varaa aika urheilufysioterapiaan, niin otetaan yhdessä selvää! Urheilufysioterapian tavoitteena on edistää aktiiviliikkujien ja urheilijoiden terveyttä. Siinä keskitytään liikunnassa ja urheilussa ilmenevien vammojen ennaltaehkäisyyn, kuntoutukseen ja hoitoon - yksilöllisesti, kokonaisvaltaisesti ja lajin vaatimukset huomioiden.

Lue tuoreimmat uutiset ja kuulumiset täältä! Seuraa Instassa (fysioheli) ja Facebookissa (Fysioterapeutti Heli Harsunen)!

Kuka olenOlen pesäpalloileva fysioterapeutti ja kahden lapsen äiti. Olen myös Suomen Äitiysfysioterapeutit ry:n perustajajäsen ja sihteeri. Yhdistyksemme tavoitteena edistää kaikkien äitien terveyttä ja hyvinvointia raskausaikana ja synnytyksen jälkeen. Toivomme, että joskus tulevaisuudessa fysioterapiapalvelut olisivat kaikkien äitien saatavilla automaattisesti raskausaikana ja synnytyksen jälkeen.

Haluan auttaa sinua hahmottamaan kehoasi paremmin ja ymmärtämään, mistä oireesi johtuvat – näin pysyvät muutokset ovat mahdollisia. Tarjoan sinulle työkaluja oman kehosi huoltamiseen ja vammojen ennaltaehkäisyyn. Tärkeitä elementtejä fysioterapiassani ovat hengitys ja rentoutumisen opettelu - toisaalta myös optimaalisen kuormitustason löytäminen ja lihasvoiman treenaaminen.

Pidän yllä ammattitaitoani osallistumalla säännöllisesti koulutuksiin useamman kerran vuodessa. Fysioterapeuttina en usko jonkin tietyn menetelmän tai suuntauksen ylivertaisuuteen vaan yhdistän työssäni eri koulutusten antia. Tärkeintä työssäni on osata analysoida asiakkaan liikettä ja kehoa sekä ymmärtää ihmistä kokonaisuutena. Jos sinulla on olkapää kipeä, en arvioi ja testaa olkapäätä vaan ihmistä, jolla on kipua olkapäässä.

Osaamisalueisiini kuuluu äitiys- ja urheilufysioterapian lisäksi lantionpohjan fysioterapia (mm. virtsankarkailun hoito ja muut lantionpohjan toimintahäiriöt). Lantionpohjan toimintaa ja aktivoitumista arvioin käsillä tunnustellen sekä EMG-mittarin avulla. Äitien, urheilijoiden ja aktiiviliikkujien parissa työskentely on äärimmäisen palkitsevaa, koska asiakkaani ovat yleensä hyvin motivoituneita oppimaan kehostaan lisää ja valmiita tekemään töitä muutoksen eteen.

Parhaimpia hetkiä työssäni ovat ne, jolloin huomaan, että olen saanut asiakkaan ymmärtämään kehoaan ja liikkumistaan paremmin.

Palvelut

Tervetuloa vastaanotolleni Espoon Tapiolaan, Helsingin Katajanokalle tai Vantaan Martinlaaksoon! Yksilöfysioterapian lisäksi ohjaan äiti-vauvaliikuntaa (www.umayogi.com), pidän kursseja synnyttäneille ja toimin fysiikkavalmentajana pesäpallon parissa.