Olen jo yli viiden vuoden ajan auttanut synnyttäneitä takaisin heille itselleen rakkaiden lajien pariin - yksi ylivoimaisista suosikeista on juoksu tai hölkkä. Lasken juoksijoiksi kaikki, jotka lenkkeilevät, hölkkäävät tai ottavat juoksuaskelia jonkin muun liikunnan yhteydessä - toki myös tavoitteelliset kestävyysjuoksijat, polkujuoksijat, ultrajuoksijat ja niin edelleen. Juoksun tai hölkän ei tarvitse olla tavoitteellista, sinun ei tarvitse osallistua juoksutapahtumiin vaan se voi olla myös käytännössä helpoin tapa järjestää omaa aikaa, nauttia ulkoilmasta ja pitää huolta omasta kunnostaan.

Monelle juoksuaskelten kokeileminen tulee ajankohtaiseksi vasta ensimmäisen vauvavuoden jälkeen - tai siinä vaiheessa, kun lapsikatras on kasvanut ja on mahdollista irrottaa arjen pyörittämisestä enemmän aikaa omalle itselle. Tuolloinkin on hyvä muistaa, että pitkän tauon jälkeen juoksuvalmius ei välttämättä ole automaattisesti tallella eikä juoksun aloittaminen aina ole niin yksinkertaista, että sujautat vain lenkkarit jalkaan ja lähdet paahtamaan.

Haluaisitko sinä...

  • aloittaa juoksun synnytyksen jälkeen, mutta et ole varma, onko se järkevää?
  • oppia tuntemaan kehosi paremmin ja huomioimaan lantionpohjan juoksuharjoittelussa?
  • oppia tunnistamaan, mitä lihaksia sinun kannattaa vahvistaa, jotta juoksu kulkee helpommin?
  • oppia lisäämään treenimääriä ja kuormitusta järkevästi?
  • oppia, miten rasitusvammoja voi ennaltaehkäistä?
  • nauttia juoksusta ja omasta ajasta?

Jos vastasit "kyllä", hyppää mukaan Äiti juoksee -verkkovalmennukseen. Tämä valmennus on sinulle, joka haluat aloittaa juoksun synnytyksen jälkeen järkevästi sekä oppia omasta kehostasi enemmän. Hölkkälenkkien lisäksi voit valmennuksen avulla valmistautua myös muiden juoksua sisältävien lajien, kuten pallopelien, pariin. Valmennus perustuu tutkittuun tietoon sekä yhteensä yli 10 vuoden kokemukseen äitiysfysioterapiasta. Se kattaa tuoreimpien kansainvälisten suositusten mukaiset asiat synnytyksen jälkeisestä juoksuharjoittelusta. Lue lisää ja osta valmennus tästä!

Jos valmennuksen lisäksi kaipaat yksilöllistä arviointia, kannattaa varata aika joko fysioterapeuttiseen jälkitarkastukseen tai äitiysfysioterapian ensikäynnille, jolloin saat arvokasta tietoa esimerkiksi lantionpohjan, keskivartalon ja alaraajojen toiminnasta. Tervetuloa! <3

Seuraava kirjoitus Edellinen kirjoitus